Opening Party

Djingel Djangel Bordeauxstraat 7A bus 0.1., Antwerpen, Antwerpen

Hoewel we dan al 3 dagen open zijn met onze platenwinkel, muziekcafé en koffietoog, nodigen we vriend en vijand uit op deze officiële openingszaterdag. Na een korte receptie en officieel moment voor kennissen, partners en sympathisanten openen we de deuren voor het grote publiek met een gratis concert en DJ set.  Op het programma: The Incredible Sucking Spongies (Surfrock - B) Bandcamp - Facebook Surfveteranen uit eigen stad , die vorig jaar een fijne 10inch EP uitbrachten op het Griekse Green Cookie Records. Twangende gitaren met ritmische uitstapjes naar ska, country, TV tunes, salsa en bossa nova. Trek je mooiste Hawaï hemd aan en nestel je met een fris drankje aan/in onze bar.    DJ Butsenzeller (B) Antwerps underground enfant terrible. Naast het maken van eigen muziek in vele vormen en constellaties draait hij ook graag plaatjes. Hij mag onze Dj Booth inspelen en zijn eigen smaak laten samenvallen met die van u. De heersende vibe tot een hoogtepunt brengen is één van zijn specialiteiten. Getuige menig bar en danscafé in het Antwerpse van de laatste 25 jaar. Als het bovendien mag van de experten, mag het van ons, en van Bootsie ook : los met die beentjes!Meer info over Bootsie Butsenzeller en al zijn projecten hier

Gratis

Djingel Djazzy Sunday – Suura (B)

Djingel Djangel Bordeauxstraat 7A bus 0.1., Antwerpen, Antwerpen

We programmeren graag breed, met het hoofdaccent op Belgische acts. Af en toe, meestal op zondag, programmeren we Jazzy acts tijdens de Djingel Djazzy Sundays.   Suura (B) mag de spits afbijten op 12 septemberBandcamp - Facebook - Vibe Gentse band rond Nicolas Van Belle. Hun ijzersterk debuut album "Luwte" waarop jazz, abstracte elektronica, adembenemende klanklandschappen en wereldlijke geluiden elkaar contactknuffelen om alzo een nieuwe eigen identiteit te creëren, was voor ons één van dé Belgische ontdekkingen van 2020. Je kan hier een volledige bespreking van het album lezen. Over Suura :  All About Jazz (US) - "Their work can best be described as dreamy and atmospheric. Rich timbral soundscapes are often combined with lyrical melodies. A fine debut from a promising ensemble." - Mark Sullivan Knack - "Het eens subtiel geschakeerde, dan weer weidse geluid dat het kwartet voortbrengt doet denken aan de minimalistische releases op het legendarische, Duitse jazzlabel ECM Records, en af en toe aan die andere, tussen jazz en filmische soundscapes."  Enola - "Ergens tussen fragiele folk en vrijheid uit verweerde gebieden, met zachtheid die ruwheid suggereert, onderhevig aan de wetten van de natuur. Een schijnbare gaafheid die nu en dan scheurtjes vertoont via instrumenten die statig klinken, maar al te graag wat prutsen aan de naden." - Guy Peters Jazzenzo (NL) - "Verbuigingen en vervormingen bepalen de textuur en het vervolg. Nooit expliciet maar steeds heel omzichtig, telkens uitgedrukt met een onderkoelde poëtische zeggingskracht." - Georges Tonla Briquet

€12.50

Aafke Romeijn (NL) – Support: Lizz (B)

Djingel Djangel Bordeauxstraat 7A bus 0.1., Antwerpen, Antwerpen

Aafke Romeijn (NL) Aafke Romeijn schrijft boeken en liedjes, vooral het laatste komt ze bij ons etaleren, solo aan de piano, waarbij er ongetwijfeld nummers uit "Godzilla" zullen passeren. Met haar nieuwste en zesde album houdt  ze het midden tussen Spinvisachtige luisterliedjes en dansbare electropop.  Support : Lizz (B) Facebook - Bandcamp Lizz is een singer songwriter uit Vilvoorde die ons hart bereikte met haar debuutsingle "Outside". Bij ons komt ze haar debuut EP voorstellen.     

€12.50

Douglas Firs In Store – Akoestisch – Gratis

Djingel Djangel Bordeauxstraat 7A bus 0.1., Antwerpen, Antwerpen

  Gertjan Van Hellemont, alias Douglas Firs, maakte vorig jaar een emotionele rollercoaster door. Het begon allemaal tijdens een absurde week, waarin de ene dokter hem het goede nieuws vertelde dat hij vader zou worden, en de andere dokter dat zijn moeder terminaal ziek was en nog maar een paar weken te leven had. Ongeveer een maand na zijn moeder overleed ook zijn grootmoeder, deze keer aan Covid-19. Niet goed wetend hoe om te gaan met deze tegenstrijdige gevoelens van diep verdriet bij de overlijdens van zijn moeder en grootmoeder tegenover de pure opwinding over zijn eerste kind anderzijds, klom Gertjan de trap op naar zijn thuisstudio om daar het album  “Heart of a mother” te schrijven. Het meeste van wat je op het album hoort zijn die eerste opnames: Gertjan zingt, speelt gitaar en voegt lagen piano, Wurlitzer en synths toe. Zijn trouwe tourband voegt hier en daar wat drums, bas en meer keyboards toe. Voor de eerste keer werd het hele album thuis opgenomen, wat cruciaal bleek om de nummers zo puur en eerlijk mogelijk te houden. “Naar mijn mening is geen enkel beeld in deze wereld krachtiger dan het hart van een moeder, niets waar meer liefde doorheen stroomt”, zegt Gertjan over zijn 4e album. “Ik heb dit zowel bij mijn eigen moeder als bij mijn vriendin die op het punt stond er een te worden, kunnen zien. Ik hoop dat mensen deze liefde in deze liedjes zullen horen en voelen.” Gertjan komt bij Djingel Djangel enkele songs vanop het nieuwe album solo spelen en je persoonlijk een exemplaar van de nieuwe plaat verkopen. MUSICIANS: Gertjan Van Hellemont (vocals, guitars, keys), Simon Casier (bass, keys), Sem Van Hellemont (keys, vocals), Laurens Billiet (drums), Steven de Bruyn (harmonica), Sam Vloemans (trumpet), Roos Denayer (vocals), Jasper Hautekiet (double bass), Dietrich Strause (trumpet), Bart Vervaeck (pedal steel) ENGINEERED by Gertjan and Jan Chantrain (Ertebrekers, Gabriel Rios) MIXED by Kevin Ratterman (Strand of Oaks, Ray Lamontagne, My Morning Jacket) MASTERED by Fred Kevorkian (White Stripes, Black Keys, Joan As Police Woman) 

Gratis

Handkerchief (B)

Djingel Djangel Bordeauxstraat 7A bus 0.1., Antwerpen, Antwerpen
€12.50

Weekendvitamins with DJ Butsenzeller

Djingel Djangel Bordeauxstraat 7A bus 0.1., Antwerpen, Antwerpen

DJ Butsenzeller Mixcloud-Facebook-Website Begin je weekend maf en groovy met de eclectische muziekvitamientjes van onze huis dj ingelaar heel de avond lang ! 

Partisan (B)

Djingel Djangel Bordeauxstraat 7A bus 0.1., Antwerpen, Antwerpen

Partisan Facebook - Spotify   De som is niet vaak groter dan de delen. Tot je  'Savage Peace' beluistert, het meest recente album van de driekoppige band Partisan. Partisan is het geesteskind van Cedric Goetgebuer, Ivo Debrabandere en Thijs Goethals en werd opgericht in 2013. Ze zijn wellicht bij sommiggen bekend als leden van Hardcore en Metal projecten, zoals Rise and Fall, en Oathbreaker, maar daarmee is dan ook de enige link gemaakt, want muzikaal bewandelen ze met Partisan een heel ander pad. Een post-punk geïnspireerd geluid, geleid door klankklare gitaren en een vooruitstuwende bas.         Een waardige vervanger voor Blackup, die helaas om medische redenen even verstek geven. Tickets voor Blackup blijven geldig voor het uitgestelde concert, of kunnen op eenvoudig verzoek worden terugbetaald of omgewisseld voor een toegang voor Partisan. Contacteer ons via info@djingeldjangel.be voor meer info of vragen.   VVK: €12,50 KASSA : €15,00

€12.50

Weekendvitamins with Lalalie & Faster Pussykat

Djingel Djangel Bordeauxstraat 7A bus 0.1., Antwerpen, Antwerpen

Dj Lalalie & Faster Pussykat Antwerpse heldinnen van de draaitafels komen eclectisch Djingelen en Djangelen, van Abba tot Zappa all night long ! Kom je weekend stijlvol groovy en dansend inzetten !

Mercelis (B) – Showcase – New Album

Djingel Djangel Bordeauxstraat 7A bus 0.1., Antwerpen, Antwerpen

Mercelis stelt bij ons het nieuwe album voor, dat uitkomt bij Starman Records in oktober 2021.

€12.50

Weekendvitamins with Dj Mr.Crumbone

Djingel Djangel Bordeauxstraat 7A bus 0.1., Antwerpen, Antwerpen

Mr.Crumbone Mixcloud Uw Kempische partner in sfeerbeheer sinds 1995. Verwacht een brede waaier aan stijlen… Dansen met een cocktail in de hand gaat wel lukken denken we. Gratis inkom!  

The RG’s (B)

Djingel Djangel Bordeauxstraat 7A bus 0.1., Antwerpen, Antwerpen

Mengeling van Alternatieve Postpunk en Noiserock, with a twist of lemon’. Live staat de band garant voor een energieke show met een hoog punkgehalte.

€12.50

CANCELLED – DJ SVN (B)

Djingel Djangel Bordeauxstraat 7A bus 0.1., Antwerpen, Antwerpen

De man, de legende ! Is er nog een plek waar hij niet heeft gedraaid, yep Djingel Djangel dus, bij deze, alstemblieft ! Zonder dank !

Djingel Djangel BV - Alle rechten voorbehouden