Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Brassers + Support door Desinteresse

24 juni - 19:30

€12,00
Brassers

De Brassers (Be)

Facebook

De Brassers, door een recensent ooit omschreven als ‘de stijlvolste aller stoorzenders’, bestaan al sinds 1978. Hoewel ze duidelijk door Engelse pioniers als Joy Division, The Sex Pistols en Cabaret Voltaire waren geïnspireerd, ontwikkelden ze al snel een kenmerkende eigen sound die perfect aansloot bij de sombere sfeer waarin deze Limburgse jongeren moesten opgroeien.

In 1980 bracht de band in eigen beheer ‘En toen was er niets meer’ uit, een cultsingle die nog steeds de vergelijking met eender welke andere postpunk-klassieker kan doorstaan. In 1982 is de band gesplit, maar tien jaar later konden ze het niet laten hun onheilspellende klanken weer af te stoffen en opnieuw het podium op te zoeken, vaak met meer succes dan tijdens hun eerste jaren. Hun oude releases zijn ondertussen verzamelobjecten waarvoor liefhebbers helaas veel geld moeten neertellen, maar gelukkig is hun verzameld werk ondertussen op enkele compilaties te vinden.

De recentste release, ‘Alternative News’, dateert uit 2020 en is een liveregistratie van hun concert tijdens het Breaking Barriers-festival in het Leuvense muziekcentrum Het Depot. De band stond voor het laatst op een podium in 2019 en speelt in Djingel Djangel hun eerste (try-out) sindsdien!
Hieronder de documentaire over de Brassers van Jan Weynants, uit 2012
Desinteresse
Deze jonge band is zeer geïnspireerd door het werk van oa De Brassers en speelden op 24/3 als vervanger voor de Brassers toen zij wegens ziekte moesten afmelden. Aangezien zij die avond zo een sterke indruk nalieten vonden wij en de Brassers het een goed idee om hen aan de affiche toe te voegen.
VVK : 12.00
ADD : 15.00
Deuren : 19.30
Aanvang : 20.00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
24 juni
Tijd:
19:30
Kosten:
€12,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Djingel Djangel
Bordeauxstraat 7A
Antwerpen, Antwerpen 2000 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

VZW Foenkel
Telefoon
+ 32 (0)3 291 92 99
E-mail
vzwfoenkel@gmail.com
Djingel Djangel BV - Alle rechten voorbehouden
Djingel Djangel