Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Douglas Firs In Store – Akoestisch – Gratis

25 september - 11:00 - 11:30

Gratis
Douglas Firs

 

Gertjan Van Hellemont, alias Douglas Firs, maakte vorig jaar een emotionele rollercoaster door. Het begon allemaal tijdens een absurde week, waarin de ene dokter hem het goede nieuws vertelde dat hij vader zou worden, en de andere dokter dat zijn moeder terminaal ziek was en nog maar een paar weken te leven had.

Ongeveer een maand na zijn moeder overleed ook zijn grootmoeder, deze keer aan Covid-19. Niet goed wetend hoe om te gaan met deze tegenstrijdige gevoelens van diep verdriet bij de overlijdens van zijn moeder en grootmoeder tegenover de pure opwinding over zijn eerste kind anderzijds, klom Gertjan de trap op naar zijn thuisstudio om daar het album  “Heart of a mother” te schrijven.

Het meeste van wat je op het album hoort zijn die eerste opnames: Gertjan zingt, speelt gitaar en voegt lagen piano, Wurlitzer en synths toe. Zijn trouwe tourband voegt hier en daar wat drums, bas en meer keyboards toe. Voor de eerste keer werd het hele album thuis opgenomen, wat cruciaal bleek om de nummers zo puur en eerlijk mogelijk te houden.

“Naar mijn mening is geen enkel beeld in deze wereld krachtiger dan het hart van een moeder, niets waar meer liefde doorheen stroomt”, zegt Gertjan over zijn 4e album. “Ik heb dit zowel bij mijn eigen moeder als bij mijn vriendin die op het punt stond er een te worden, kunnen zien. Ik hoop dat mensen deze liefde in deze liedjes zullen horen en voelen.”

Gertjan komt bij Djingel Djangel enkele songs vanop het nieuwe album solo spelen en je persoonlijk een exemplaar van de nieuwe plaat verkopen.

MUSICIANS: Gertjan Van Hellemont (vocals, guitars, keys), Simon Casier (bass, keys), Sem Van Hellemont (keys, vocals), Laurens Billiet (drums), Steven de Bruyn (harmonica), Sam Vloemans (trumpet), Roos Denayer (vocals), Jasper Hautekiet (double bass), Dietrich Strause (trumpet), Bart Vervaeck (pedal steel)

ENGINEERED by Gertjan and Jan Chantrain (Ertebrekers, Gabriel Rios)

MIXED by Kevin Ratterman (Strand of Oaks, Ray Lamontagne, My Morning Jacket)

MASTERED by Fred Kevorkian (White Stripes, Black Keys, Joan As Police Woman) 

Gegevens

Datum:
25 september
Tijd:
11:00 - 11:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Djingel Djangel
Bordeauxstraat 7A bus 0.1.
Antwerpen, Antwerpen 2000 België
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Djingel Djangel BV
Telefoon:
+32 486 64 24 84
E-mail:
info@djingeldjangel.be
Bekijk de site van Organisator
Djingel Djangel BV - Alle rechten voorbehouden