Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Acid Tongue (US)

7 september - 20:00 - 22:30

€15,00

Acid Tongue is een Amerikaanse garageband die sterk beïnvloed is door klassieke soul, punk en psychedelische rock. De band werd in 2015 opgericht in een vochtige kelder in Seattle en ging meteen op pad. Ze toerden uitgebreid door de VS en Europa en verfijnden hun unieke rock & roll.

De band bestaat uit een kernduo: zanger/liedjesschrijver Guy Keltner en drummer/zanger Ian Cunningham. Daarnaast zijn er talloze tourende en studiomuzikanten verspreid over Parijs, New York, Londen, Mexico City en Los Angeles, met een roterend rooster dat met de dag groter lijkt te worden.

In 2015 richtte Acid Tongue zijn eigen label op, Freakout Records, en in 2017 bracht de band zijn debuutalbum uit, met de toepasselijke titel BABIES. Het album is een soulvolle, steenrijke, oprechte benadering van moderne psychedelia. Hun tweede album uit 2020, BULLIES, borduurde voort op de thema’s van hun debuut, waarmee de band werd gecementeerd als de meest unieke garage-rock eigenaars van de Pacific Northwest. Voor hun derde studioalbum ARBORETUM rekruteerde de band veteranen uit de psychedelische rockscene tijdens de productie, wat resulteerde in eersteklas samenwerkingen met artiesten als Death Valley Girls, Naked Giants en de Canadese zanger Calvin Love.

Acid Tongue’s vierde volledige album ACID ON THE DANCEFLOOR, dat in het voorjaar van 2024 uitkomt, laat hun inmiddels kenmerkende geluid horen en een back-to-basics benadering van rockmuziek. Het album bevat elementen van glam, R&B en post-punk en is een luide, funky en chaotische acid trip die de “Seattle sound” opnieuw definieert.

Hieronder de eerste single van hun nieuwe album.

Hier beelden van hun optreden in de KEXP studios

Tickets: 15€ in vvk, 18€ aan de dagkassa

Organisatie door vzw Foenkel

 

 

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Acid Tongue live in Djingel Djangel op 7/9/24
U ontvangt een mail met toegangscode op elk van de door u aan ons bezorgde mailadressen. Voorverkoop tot (uiterlijk) 17u30 op de dag van het event.
15,00

Gegevens

Datum:
7 september
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€15,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,

Locatie

Djingel Djangel
Bordeauxstraat 7A
Antwerpen, Antwerpen 2000 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Djingel Djangel BV - Alle rechten voorbehouden
Djingel Djangel