Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Anna Mieke (Irl) + (support) Alderson (solo)

26 februari - 20:00 - 22:30

€12,00
anna mieke

Anna Mieke, oorspronkelijk afkomstig uit Wicklow, Ierland, is een vocaliste en multi-instrumentaliste wier lyriek en omhullende composities het midden houden tussen folkvormen en levendige droomlandschappen, gebruikmakend van traditionele en hedendaagse motieven.

Haar muziek is de surrealistische soundtrack van een grote persoonlijke vlakte doordrenkt van nostalgie, familie, herinnering, dood en dromen – waar gruizige realiteit en romantiek elkaar ontmoeten. Deze dualiteit is de thematische kern van haar tweede album Theatre, dat zich richt op het conflict tussen permanentie en tijdelijkheid, het immateriële en materiële, en hoe herinneringen aan plaatsen en mensen vervormen en zichzelf opnieuw uitvinden in de loop van de tijd.

Anna Mieke’s muzikale landschap heeft zich ontwikkeld door jaren van samenwerking, optreden en experimenteren tijdens haar verblijf in zowel Cork als Dublin.

De release van Anna’s debuutalbum Idle Mind in 2019 leverde Anna Mieke een nominatie op in de categorie Best Emerging Act bij de RTÉ Folk Awards. Begin 2022 ging ze op tournee door Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en nog verder weg, met een residentie van een week in New York (mei 2022), waar ze samenwerkte met muzikanten en componisten uit New York.

Samen met haar band ondernam ze twee headline tours in Noord-Amerika in 2023, evenals support tours met Florist en Iron and Wine door Europa en de VS. De afgelopen jaren heeft ze ook getoerd met en voorprogramma’s verzorgd van acts als Wilco, Anais Mitchell, Lankum en Bonny Light Horseman. Ze heeft opgetreden op het Edinburgh Fringe Festival en samengewerkt met Crash Ensemble, Linda Buckley en Adrian Crowley.

Haar tweede album Theatre werd opgenomen en gecoproduceerd met Nick Rayner, en uitgevoerd met haar oude bandgenoten Ryan Hargadon (Kojaque, Rachael Lavelle) en Matthew Jacobson (UMBRA). Het werd uitgebracht in 2022 en ontving lof van onder andere The Guardian, Brooklyn Vegan en MOJO. Uncut prees het album als “beguiling and really rather wonderful” terwijl de Revue de nummers beschreef als “een combinatie van Agnes Obel’s symfonische experiment en Aldous Harding’s lyrische creativiteit…een artiest die op briljante wijze fantasie en mystiek in de muziek verwerkt”. Theatre werd genomineerd voor Album van het Jaar (2022) in de Ierse ‘Choice Awards’.

“Anna Mieke ontgint een rijke naad van nostalgie en verlies – en haar uitgebreide reizen – op een droomachtig tweede album”
– The Guardian, ★★★★

“Verleidelijk en werkelijk prachtig”
– Uncut, 8/10

“Wat een kennismaking met een artieste die ons doet denken aan een combinatie van Agnes Obel’s symfonische experiment en Aldous Harding’s lyrische creativiteit…een artiest die op briljante wijze folklore, fantasie en mystiek in de muziek verwerkt”” – De Revue

“Seraphim’ is een warme omhelzing van steelsgewijs geplukte gitaar, saxofoonkrullen, stuwende drums en een stem die zowel decadent als houtachtig is, als tempelreinigende wierook.
– FLOOD Magazine

 

 

Alderson

Alderson is het geweldig mooie project van Nel Ponsaers (the Golden Glows, Indio Louro, Stef Kamil Carlens). Met het debuut “Erinyes” kregen we eind 2023 nog 1 van de mooiste dream pop platen van het jaar in onze bakken.

Persoonlijk, subtiel, minimalistisch, desolaat én warm. Live en op plaat neemt Nel jou mee in haar wereld en geeft ze zichzelf telkens weer bloot op een manier die niemand onberoerd laat.

Absoluut niet te missen en de perfecte opener voor Anna Mieke!

 

 

Tickets: 12€ in voorverkoop, 15€ aan de dagkassa

Organisatie door vzw Foenkel

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
26 februari
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€12,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , , , ,

Locatie

Djingel Djangel
Bordeauxstraat 7A
Antwerpen, Antwerpen 2000 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Djingel Djangel BV - Alle rechten voorbehouden
Djingel Djangel