Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Oh Hiroshima (Swe)

14 december - 20:00 - 22:30

€15,00

Oh Hiroshima is afkomstig uit het Zweedse Kristinehamn en bestaat uit de broers Jakob Hemström op gitaar/zang en Oskar Nilsson op drums.        Oh Hiroshima begon meer dan 15 jaar geleden als een bescheiden DIY post-rock opnameproject. Sindsdien heeft de band zich ontwikkeld tot een zeer gewaardeerde studio- en live-band, met een sterke reputatie en fanbase binnen post-rockkringen en daarbuiten. Ze staan bekend om hun diep emotionele sonische palet, waarbij ze krachtige crescendo’s naadloos verweven met tedere melodieën en sfeervolle zang, allemaal ondersteund door indrukwekkende songwriting. In de loop der jaren is hun muziek veranderd in geluid en stijl, met elementen van shoegaze, indie-rock, post-punk en meer. Een diversiteit die het in de loop der tijd moeilijk heeft gemaakt om de band helemaal per genre te definiëren.

De band debuteerde in 2011 met het in eigen beheer uitgebrachte album ‘Resistance Is Futile’. Het album kreeg aanvankelijk minimale aandacht. Binnen een jaar na de release van hun tweede album ‘In Silence We Yearn’ in 2015 begonnen ze echter veel aandacht te trekken op YouTube. Hun stijgende populariteit leidde tot een deal met Napalm Records, dat hun beide albums opnieuw uitbracht op vinyl, nadat ze eerder op cd waren uitgebracht door Fluttery Records. Oscillation’, hun eerste album op het nieuwe label, werd uitgebracht in 2019. Het bouwde voort op de fundamenten van het vorige werk van de band, maar betekende een aanzienlijke sprong voorwaarts in de productie. Dit werd bereikt doordat de band meer tijd nam om aan elk nummer te werken en meer experimenteerde in de studio om de gewenste resultaten te bereiken.
De band ontving lovende kritieken en volgde in 2022 met ‘Myriad’. Dit is waarschijnlijk hun meest ambitieuze album tot nu toe en Oh Hiroshima waagt zich op nieuw sonisch terrein door hun atmosferische essentie te vermengen met een scala aan nieuwe invloeden. Begin 2024 kondigde Oh Hiroshima aan dat ze getekend hadden bij Pelagic Records voor de aankomende release van hun 5e LP getiteld ‘All Things Shining’. De band heeft onlangs het nummer “Wild Iris” uitgebracht als eerste single van “All Things Shining”, gevolgd door de tweede single “Secret Youth”. Het hele album is klaar voor release op 28 juni.

In december 2023 tekende Oh Hiroshima voor 1 van de tot nu toe meest indrukwekkende optredens in onze club.

We zijn dan ook zeer verheugd ze opnieuw te mogen ontvangen voor de voorstelling van hun nieuwe album.

 

Hieronder kan je beide eerste singles beluisteren.

 

 

 

Tickets vanaf 22/5/24 te koop aan 15€, aan de kassa betaal je 18€

Organisatie door vzw Foenkel

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Oh Hiroshima live in Djingel Djangel op 14/12/24
U ontvangt een mail met toegangscode op elk van de door u aan ons bezorgde mailadressen.
15,00

Gegevens

Datum:
14 december
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€15,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

Djingel Djangel
Bordeauxstraat 7A
Antwerpen, Antwerpen 2000 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Djingel Djangel BV - Alle rechten voorbehouden
Djingel Djangel