Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Spanks + Star Visitors

29 september - 20:00 - 22:30

€10,00
spanks star visitors

 THE SPANKS

Back from the grave

Omstreeks 1985 besloten gitarist Jan van den Bergh en zanger Rik Tielemans de krachten te bundelen, nadat ze in Nederland een optreden van de Zweedse sixties-revival pioniers The Nomads hadden bijgewoond. Ze opereerden samen met ritmesectie Bart Teugels en Peter ‘Willy’ Annaert, aanvankelijk onder de naam The Wyld en speelden hoofdzakelijk covers van de Stooges, Sonics en Ramones. In 1986 werd de naam herdoopt in The Spanks. De daaropvolgende jaren maakten ze menige Belgische(en buitenlandse) cafés, clubs en festivals onveilig met hun energieke, punky rock’n roll. “The Kings of Belgian Garage” werden ze ooit eens genoemd in een Brits muziekblad en ongeveer half Zwitserland lag op een gegeven moment aan hun voeten.

In de periode 87-91 verschenen er 3 EP’s (“Lucille”, “Scream the blues” en “Dogfood”), 1 LP (Lucky You), 1 CD (“Get Spankes”), een single(“House of love”) en een resem nummers op diverse verzamelelpees.

In 1992 besloot Jan, de gitarist, om zijn leven verder te zetten in Spanje en kwam er een einde aan The Spanks “as we knew them”. In 1997 wordt, na een gelegenheidsconcert, stilaan de draad opgenomen in licht gewijzigde bezetting. Grotendeels wordt er muzikaal nog uit hetzelfde vaatje getapt (o.a. covers van Johny Thunders, Kinks, Sonics, Eddie Cochran, ….) met hier en daar een uitstapje naar ongekend terrein.

Na het onverwachte overlijden van Peter ‘Willy’ en de jongdementie van zanger Rik werd een langdurige break ingelast. Er waren een paar reünie-optredens maar vanaf de King Koen-tribute eind 2022 viel alles terug in zijn plooi.

Zwitserland staat voorlopig niet op de lijst van te veroveren gebieden , maar wel de coolste club in Antwerpen 😉

 

Star Visitors

Star Visitors is evenveel rauwe garagerock, stampende Aussiepunk als onvervalste Stooges-verering.

De band bracht in 2018 hun titelloze debuut-EP uit op Down At The Nightclub Records. Nadat ze een nieuwe ritmesectie hebben gekregen, heeft de band hun psychedelische invloeden van zich afgeschud en is ze veranderd in een smerigere, gruizigere versie van zichzelf.

Star Vistors is Hans Stevens (ex-Paranoiacs), Kristof Robberechts (ex-King Koen), Dennis Van Hoof (Mitraille) en Nico De Moor (Buzzkill Baby, ex-Interfear, ex-Motor City Angels).

 

 

Tickets: 10€ vvk, 12€ kassa

Organisatie: vzw Foenkel

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
29 september
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , ,

Locatie

Djingel Djangel
Bordeauxstraat 7A
Antwerpen, Antwerpen 2000 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

VZW Foenkel
Djingel Djangel BV - Alle rechten voorbehouden
Djingel Djangel