Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Chris Stamey (ex-DB’s)

08/11/23 - 20:00 - 22:30

€10,00
STAMEY

Chris Stamey (ex-DB’s)

Chris Stamey begon met muziek schrijven en spelen op de lagere school in Winston-Salem, NC, in het midden van de jaren 1960, in wat nu bekend staat als de Combo Corner scene. In 1976 bracht hij Sneakers uit, een van de allereerste Amerikaanse “indie” platen. Het jaar daarop verhuisde hij naar Manhattan om met Alex Chilton te spelen en op te nemen in de ontluikende CBGB rock scene. Daarna vormde hij The dB’s met mede-Carolinians Will Rigby, Gene Holder en Peter Holsapple, met wie hij verschillende veelgeprezen platen maakte met origineel materiaal, waaronder Stands for deciBels (zelf geproduceerd) en Repercussion (geproduceerd door Scott Litt).

In het daaropvolgende anderhalve decennium werkte Stamey in New York met de meest uiteenlopende muzikanten. Hij nam goed ontvangen soloplaten op voor A&M en Warners, en maakte deel uit van Anton Fier’s Golden Palominos project, naast een internationale tournee met onder meer Michael Stipe (R.E.M.), Jack Bruce (Cream), Carla Bley en Bernie Worrell (Talking Heads, George Clinton). Na zijn terugkeer naar NC in 1993 ging hij verder met opnemen en produceren.

Zijn recente releases omvatten The Great Escape, Lovesick Blues en Euphoria, evenals Falling Off the Sky met The dB’s en A Brand-New Shade of Blue met de Fellow Travelers. Als producer en singer/songwriter bij het in Parijs gevestigde Salt Collective project van 2023 werkte hij samen met o.a. Matthew Caws (Nada Surf), Juliana Hatfield, Richard Lloyd (Television), Matthew Sweet, Peter Holsapple en Susan Cowsill. Als producer, arrangeur en mixer werkte hij met meer dan honderd artiesten, waaronder Ryan Adams, Alejandro Escovedo, Kronos Quartet, Flat Duo Jets, Skylar Gudasz, Branford Marsalis, Tift Merritt, Le Tigre, Those Pretty Wrongs en Yo La Tengo. Van 2010-2018 was Stamey orkestrator en muzikaal leider voor een internationale reeks concertuitvoeringen van Big Star’s klassieke album Third, samen met Big Star’s Jody Stephens, Ray Davies, leden van de Posies, R.E.M., Teenage Fanclub, Wilco en Yo La Tengo; Thank You, Friends, een concertfilm van deze arrangementen, werd in maart 2017 door Concord uitgebracht. Zijn originele radiomusical over de vroege jaren ’60 in Manhattan, Occasional Shivers, ging landelijk in première op eerste kerstdag 2016. Een “songwriting memoir,” A Spy in the House of Loud (Univ. of Texas Press), werd gepubliceerd in 2018, gevolgd in 2019 door zijn eerste gedrukte collectie, New Songs for the 20th Century, met een begeleidende twee-disk cd (Omnivore Recordings).

Zijn passage op ons podium zal de eerste in ruim 20 jaar zijn op Belgische bodem. Een unieke gelegenheid om deze absolute topper live aan het werk te zien.

Tickets aan 10€ in vvk, 12€ aan de kassa

Organisatie: vzw Foenkel

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
08/11/23
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , ,

Locatie

Djingel Djangel
Bordeauxstraat 7A
Antwerpen, Antwerpen 2000 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Djingel Djangel BV - Alle rechten voorbehouden
Djingel Djangel