Laden Evenementen

« Alle Evenementen

THE SOUND UNDERCOVER (A tribute to the Sound)

5 oktober - 20:00 - 22:30

€15,00
SOUND

THE SOUND UNDERCOVER “Adrian Borland 1957-1999” Tour 2024

A TRIBUTE TO THE SOUND

In 2023 deed The Sound Undercover al een uitgebreide tour langs het Nederlandse clubcircuit. Ontstaan als eenmalige tribute aan het werk van de legendarische Londense Post-Punk formatie “The Sound” bleek de impact van de intense shows op de vele fanatieke Sound fans enorm en volgden al snel meer shows. De band boorde zelfs een nieuw publiek aan dat The Sound nog niet kende, maar dat viel voor het tijdloze karakter en de energieke sound van deze band. Gevolg was dat er ook voor 2024 weer grote vraag bleek naar shows van dit gezelschap dat voor het grootste deel bestaat uit leden van het internationaal succesvolle Joy Division Undercover. Dus goed nieuws! In het najaar van 2024 gaat de band weer de hort op en doen ze voor het eerst België aan met een exclusief optreden in Djingel Djangel op 5/10/2024!

THE SOUND

The Sound ontstond in de roerige (post)punktijd van begin jaren tachtig. Aanvankelijk nog beschouwd als de beste Post-Punk band van het moment (zeker live!) werden ze op commercieel gebied links en rechtsom ingehaald door bands als U2, The Cure en labelgenoot Echo & The Bunnyman. Mede ook vanwege het non-conformisme van zanger Adrian Borland die daarnaast leed aan zware depressies en een schizofrene stoornis. Tel daarbij het zware tourschema, het uitblijven van commercieel succes en veelvuldig drank & drugs gebruik van de band op en je hebt het hele plaatje. Gelukkig liet de band een enorme legacy achter waarvan de eerste drie albums Jeopardy (1980), From The Lion’s Mouth (1981) en All Fall Down (1982) wellicht het meest bekend zijn gebleven. Denk ook aan de Post Punk anthems ‘Missiles’ en ‘Winning’, waarbij de eerste het lijflied werd van een hele generatie die zich destijds verzette tegen de opkomst van kernwapens.

In de lage landen verkocht The Sound vroeger grif zalen uit en hun muziek past daarnaast naadloos in het huidige roerige tijdperk. Ze verdienen het dat hun muziek nog steeds vol verve voor publiek gespeeld wordt door een bevlogen band. 

Een ware must dus voor liefhebbers van de New Wave uit begin jaren tachtig!

Tickets: 15€ in vvk, 18€ aan de dagkassa

Organisatie door vzw Foenkel

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
THE SOUND UNDERCOVER live in Djingel Djangel op 5/10/24
U ontvangt een mail met toegangscode op elk van de door u aan ons bezorgde mailadressen. Voorverkoop tot (uiterlijk)17u30 op de dag van het event.
15,00

Gegevens

Datum:
5 oktober
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€15,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , , ,

Locatie

Djingel Djangel
Bordeauxstraat 7A
Antwerpen, Antwerpen 2000 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Djingel Djangel BV - Alle rechten voorbehouden
Djingel Djangel