Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Condor Gruppe

11 oktober - 20:00 - 22:30

€15,00

Gulliver’, het nieuwste album van Condor Gruppe, is een knipoog naar alweer een spirituele reis in de zich steeds ontwikkelende saga van de band. Het negenkoppige ensemble uit Antwerpen, dat in september 2023 werd uitgebracht via het door grooves geobsedeerde Sdban Ultra, neemt je mee op een hypnotiserende trip met een eerbetoon aan obscure Italiaanse soundtracks uit de jaren 70, krautrock en psychedelische grooves. Voeg de melancholie van Pink Floyd, de heroïek van Ennio Morricone en de wereldgrooves van GOAT samen en je krijgt een idee van wat Condor Gruppe is.

Altijd op zoek om muzikale grenzen te verleggen, vertrouwt Condor Gruppe op het avontuurlijke gebruik van hun instrumenten en hun intrigerende muzikale praatjes. Melancholisch, exotisch, surrealistisch, het geluid van de band wordt verrijkt door instrumenten als de handpan, jodenharp, darbouka en tanpura. Diverse geluiden, ritmes en melodieën bouwen zich op, prikkelen de luisteraar terwijl ze altijd vertrouwd blijven. Van de denderende, ruimtelijke progrockklanken van ‘What Could Have Been’, tot de losse, laidback grooves van het mystieke ‘Farid’ en het groovy ‘Rhymes On Our Mind’, is ‘Gulliver’ een soundtrack voor bezoeken aan verre oorden en een betoverende reis door de platenplanken van de band zelf.

Condor Gruppe bracht in 2014 hun debuutalbum ‘Latituds del Cavall’ uit met negen exotisch getinte nummers die het geluid van een dronken rit door de woestijn oproepen. Dit werd in 2016 opgevolgd door ‘FROG BOG – A Tribute to Moondog’ – een bewerking van het werk van de legendarische componist en outsider. Met zes Moondog-interpretaties voegden trompettist Dirk Timmermans, saxofonist Matti Willems en baritonsaxofoniste Hanne De Backer zich bij de vijf oorspronkelijke leden van Condor Gruppe, met als resultaat een spectaculaire mix tussen Moondogs jazzy composities en het dromerige instrumentale geluid van Condor Gruppe.

Tweede album ‘Interplanetary Travels’ (2018) – een nostalgische, melancholische soundtrack – zag de introductie van de door Anoushka Shankar getrainde Nicolas Mortelmans op sitar. De titel die naar Sun Ra verwijst is geen toeval. Condor Gruppe nam 8 nummers op die je het griezelige gevoel geven van een horrorscène, de heroïek van de beste filmmuziek en de hypnotiserende grooves van jungle stammen.

Kortom, Condor Gruppe is uniek, vernieuwend en live altijd super strak en meeslepend. Al weer een niet te missen aanrader.

 

Tickets in vvk aan 15€, aan de kassa betaal je 18€

Organisatie door vzw Foenkel

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Condor Gruppe live in Djingel Djangel op 11/10/24
U ontvangt een mail met toegangscode op elk van de door u aan ons bezorgde mailadressen.
15,00

Gegevens

Datum:
11 oktober
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€15,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,
Djingel Djangel BV - Alle rechten voorbehouden
Djingel Djangel