Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Gnome + Hightrail

12 juli - 20:00 - 22:30

€13,00

Gnome

 

Gnome heeft meer in huis dan hun naam doet vermoeden: door onweerstaanbare hooks en donderende gitaren, drums en bas te combineren met avontuurlijke wendingen, brouwen ze hun unieke en uiteindelijk bevredigende drankje van stoner, prog en hardrock.

Na het succes van debuut ‘Father of Time’ uit 2018, dat hun talent voor het stapelen van riffs als legostenen demonstreerde, en na podia in heel Europa te hebben veroverd met hun scheen-schoppende livesets, legt het Antwerpse powertrio de lat hoger met hun majestueuze tweede album ‘King’. Ze klinken groter en zwaarder, met meer zang (inclusief speciale gast Oskar Logi van The Vintage Caravan), maar verliezen de zoektocht naar de gouden riff nooit uit het oog.

‘King’ werd opgenomen met Frank Rotthier bij Rockstar Recordings tussen twee lockdowns in de herfst van 2020 en uitgebracht op het Belgische label Polderrecords op vinyl, cd en streaming. Het album belandde op nummer 9 in de Doom Charts van mei 2022. Hun zelf geregisseerde videoclips (vooral “Wenceslas”), met het bijzondere gevoel voor humor en absurdisme van de band, werden al snel een online succes en trokken de aandacht van de internationale pers en promotors.
In oktober 2022 sloten ze zich aan bij Sound Of Liberation, en sindsdien stonden ze op veel van de grotere stoner- en metalfestivals in Europa, waaronder Desertfest België, Londen en Berlijn, Stoned from the Underground en Alcatraz Open Air, en verkochten ze verschillende shows van een clubtour door Groot-Brittannië uit.
Ze hebben ondertussen ook al hun eerste Amerikaanse tour, met optredens op Louder than Life in Kentucky en Aftershock in Californië, succesvol afgesloten en na deze zomer verschijnt hun 3de album.

Hiervan zal de eerste single nog in de maand juni op ons los worden gelaten.

 

We zijn super trots om deze toppers op ons podium te mogen ontvangen. Bovendien worden zij die avond voorafgegaan door nog een lokale top band!

Hightrail

De reis van Hightrail begon toen de leden, afkomstig uit het bruisende muzikale landschap van Antwerpen en een gedeelde liefde voor de sonische kosmos, samenkwamen om een auditief universum te creëren. Hun composities zijn een bewijs van de kracht van instrumentale muziek en roepen een breed palet aan gevoelens en verhalen op die variëren van etherische, dromerige melodieën tot krachtige, aardschokkende grooves zonder dat er woorden aan te pas komen. Onaardse soundscapes en meeslepende melodieën lenen Hightrail naadloos tot filmische ervaringen en nemen luisteraars mee op hun reis door de muziek.

Hightrail deelde al eerder ons podium, toen met het ook zeer straffe Boilr. We weten dus dat we ons mogen verwachten aan 2 straffe shows.

Hightrail bracht op 19 april, digitaal, hun eerste volwaardige EP, Room101, uit en deze klinkt echt geweldig.

Getuige hiervan onderstaande clip

 

Tickets in vvk aan 13€, aan de kassa betaal je 15€

Organisatie door vzw Foenkel

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Gnome + Hightrail live in Djingel Djangel op 12/7/24
U ontvangt een mail met toegangscode op elk van de door u aan ons bezorgde mailadressen.
13,00

Gegevens

Datum:
12 juli
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€13,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Locatie

Djingel Djangel
Bordeauxstraat 7A
Antwerpen, Antwerpen 2000 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Djingel Djangel BV - Alle rechten voorbehouden
Djingel Djangel